Toegang en aansluiting

We zijn in stilte rustig verder aan het bouwen aan onze havenbaan.
Zeker nu we weten dat ‘hij’ niet meer aan tentoonstellingen deel zal nemen, hebben we meer mogelijkheden om het geheel uit te breiden zonder de beperkingen van modules.
Nu er een extra kade is gemaakt voor onze Russische ijsbreker van Arctic Express die bij Metaal Transport ligt afgemeerd, ontstonden er meer plannen. In dit bericht geven een inkijkje in de werkzaamheden die opgepakt zijn.

Er was tot dusver nog onvoldoende aandacht besteed aan de overgang tussen de Olga kade en ‘de rest’.

Maar daar kunnen we nu in alle rust mee bezig.

Hier boven zien we de toegang tot de Olga kade. De toegang voor het vrachtverkeer wordt sterk beïnvloed door het treinverkeer en de rondrijdende AGV’s.

De slagbomen van het terrein zullen daarom standaard gesloten blijven en kunnen op afstand bediend worden. Als portiersruimte is gekozen voor een aangepaste wachtpost van Aritec waar chauffeurs zich ook dienen te melden.
Wanner zij eenmaal toestemming hebben gekregen om op het terrein te komen dan slaan zij rechtsaf naar het opstel/parkeerterrein naast de scanloods van de douane. 
Op het terrein is ruimte voor een grote loods waar gewerkt wordt aan de AGV’s en waar tevens een oplaadpunt komt voor de AGV’s. Het terrein van de Olgakade wordt verder afgeschermd vanwege de veiligheid met een lang hekwerk dat parallel aan het spoor loopt en een eigen toegangspoort moet krijgen. 
Aan de bedienbare slagbomen wordt op dit moment hard gewerkt door Kaj-M lid Aart Montfrooij en broer(tje) Leo buigt zich over de afrondende scenery terwijl Piet ervoor gezorgd heeft dat het vrachtwagenpark compleet is. 
Proefopstelling met de toegangspoortjes

De komende maanden wordt gewerkt aan de afronding van deze hoek en wordt er gekeken naar de plaatsing van nieuwe verlichting waarbij het automatisch dag/nacht effect toegepast zal worden. 

Overzichtsfoto met de aftakking richting Olga kade.
En vanaf de andere kant.

Omdat de complete havenbaan niet meer aan tentoonstellingen zal deelnemen proberen de gebroeders de huidige permanente opstelling op enkele zaterdagen open te stellen voor publiek. Tegen een geringe gepaste vergoeding kunnen er dan (kleine) groepen (max 15 personen) in alle rust en met de nodige uitleg (opnieuw) kennismaken met deze bijzondere havenbaan. Zo kunnen bijvoorbeeld groepjes van clubleden zich aanmelden voor een dagdeel (ochtend of middag) havenbezoek in Heerde. Laat weten wanneer hiervoor belangstelling is dan zullen wij een schema opstellen waarop ingeschreven kan worden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *