Schade en schande, deel 3

Schade001

In het derde (en laatste) deel over het bouwen van beschadigde containers, een typische depotschade. Een stukje zwaar materiaal als een reachstacker of depot stacker heeft zijn sporen na gelaten.

DSC01218

De typische knik laag in de zijwand.

DSC01219

Eigenlijk is dit een makkelijk te maken schade container. Je bouwt een container, maar maakt in 1 van de zijwanden een snede. Deze druk je vervolgens met een klem onregelmatig naar binnen en vult de snede op met lijm.

DSC01220

Bij de zijde die onbeschadigd moet blijven, doen we even een plaatje tussen klem en container. Zo blijft deze wand recht.

DSC01266

En als de lijm droog is ( zeker 12 uur de tijd nemen) dan krijg je dit; Een 20 ft container met typische depot schade. Klaar voor verf en opschriften.

DSC01267

En een vreemde eend in de bijt: dit is geen schade container, maar een 40 ft koelcontainer (reefer) waarvan het koelaggregaat is uitgebouwd. We hebben een deur open gezet/gelijmd voor het doorkijk effect.

DSC01269

Een bijzonder doorkijkje wat een stapel containers weer aardig gaat opleuken.

Zo af en toe een schade container tussen de stapels geeft een leuk effect. Als je geen zin hebt, of niet de handigheid om een container van plastic plaat te bouwen een tip; verschillende bedrijven die natte transfers maken hebben deze ook in effen standaardkleuren. Een rechthoekig stukje transfer van net niet de juiste containerkleur op een gekochte container geeft ook een aardig effect; een gerepareerde plek. Nog een beetje vervuilen met wat roest en het ziet er weer wat echter uit.

Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *