Stel dat ik het kon

Voor het gebruik van stelconplaten zijn verschillende toepassingen te maken en te vinden. We hebben ons oog laten vallen op de stelconplaten van Juweela (art 28221) die wellicht iets te klein zijn maar, na enige bewerking, wel een mooi aanvullende beeld zijn op eerder gebruikte methode.

Met en zonder randje

In een doosje zitten 90 halve en 140 hele grijze betonplaten die voorzien zijn van een heel klein randje. Op de eerste foto is een proefstukje te zien zoals ze uit het doosje komen en daarnaast wanneer de randjes met een zwarte stift vanaf de zijkanten zijn bewerkt.

Iets minder schoon

Op foto 2 is vervolgens te zien hoe het plaatje eruit komt te zien wanneer de zwarte randen, vanaf de zijkant, worden bewerkt met poeder pastelkrijt van Artitec ( 70.003). Omdat niet alle stelconplaten  van “hefgaten” zijn voorzien hebben wij deze ook niet nagebootst in dit voorbeeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf stukjes karton te snijden waarmee echter niet het effect van het randje op dezelfde wijze zichtbaar wordt gemaakt. Vooralsnog wordt er bekeken of wij de toepassing met stelconplaten van Juweela gaan toepassen op ons nieuwe terrein voor tankcleaning.

Schade en schande

Bij de aanpassingen die worden doorgevoerd vanaf de module met “trailstar” (rechterzijde Kaj-M) is er toch wat schade ontstaan aan het karton waarop vrachtauto’s gelijmd stonden. Bovendien is de overgang naar het nieuwe gedeelte minder fraai met het doortrekken van onderbroken plaatwerk. Er is daarom besloten om de beschadigde en halve platen deels te verwijderen en te vervangen door “nieuwe”.

Sloopwerkzaamheden

Hiervoor moeten eerst de oude platen zorgvuldig worden weggesneden en de ondergrond opnieuw zoveel mogelijk glad te schuren.

Nieuw ‘beton’

Vervolgens worden er nieuwe reepjes karton op maat gesneden en ingepast.

Het vordert gestaag.

Een aantal naden zal nog met een mesje worden nagebootst en het vervuilen gebeurd pas zodra alles definitief is ingepland.  

Nieuwe naden

2 reacties op “Stel dat ik het kon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *